55. Kde najdu fakturu na zboží z Aliexpress?

12
3330

Aliexpress přidal na své stránky novou funkci, a to je stažení si faktury k zakoupenému zboží. Tato funkce se Vám bude hodit například při vyplňování celního hlášení nebo dokazování, že jste již DPH zaplatili. Více o problematice k novému zákonu o DPH najdete v sekci Info k DPH.

Kde si můžu stáhnout fakturu k objednávce z Aliexpress?

Po přihlášení na účet Aliexpress vyberte v menu My orders – moje objednávky.

Faktura Invoice Aliexpress download stahnout moje objednavky CZ

Zobrazí se Vám seznam objednávek, které jste udělali na Aliexpress. Najděte si produkt, ke kterému potřebujete fakturu. V pravé části u produktu klikněte na Order details – detail objenávky.

Faktura Invoice Aliexpress download stahnout novy zpusob 2

Následně se Vám zobrazí informace k danému produktu. Kliknutím na Download Invoice – Stáhnout fakturu se Vám faktura automaticky uloží do počítače ve formátu PDF.

Fakturu je možné stáhnout pouze k produktům od data 1.7.2021.

Faktura Invoice Aliexpress download stahnout novy zpusob ecep 1

Jaké informace najdu na faktuře Aliexpress?

Na obrázku vidíte fakturu staženou přímo z Aliexpress. Důležité části máte přeložené do českého jazyka. Například číslo faktury, datum vystavení, název obchodu, číslo objednávky, výši DPH, částku v USD, částku v EUR, přepočet z USD na EUR a k tomu směnný kurz, atd.

Adresa prodejce není na faktuře uvedena.




Přikládáme zde adresu Aliexpress:

Alibaba.com Singapore E-Commerce Private Limited,
8 Shenton Way, #45-01 AXA Tower, Singapore

Faktura Invoice Aliexpress download stahnout EUR USD wm CZ

Jaké je IOSS číslo Aliexpress?

Na faktuře bohužel není zobrazeno IOSS číslo („Import One Stop Shop“, což znamená „jednotné správní místo pro dovoz“. Toto číslo je potřeba uvést při vyplnění celního prohlášení (pokud bude nutné ho vyplňovat).

IOSS číslo Aliexpress: IM5280002556




Máte už doplněk do prohlížeče Aliexpress Superstar?

Jestli ještě nepoužíváte doplněk do prohlížeče Aliexpress Superstar, tak ho doporučujeme vyzkoušet. Tato pomůcka je jedinečná a pomůže vám lépe se orientovat při nákupech na Aliexpress. Díky ní zjistíte třeba historii cen u každého produktu, zjistíte jaké má hodnocení prodejce od kterého si zboží kupujete, vyhledáte si jakýkoliv produkt na Aliexpress dle libovolného obrázku z internetu, stránky Aliexpress si nově můžete strojově přeložit do češtiny, dále se vám veškeré ceny budou zobrazovat přepočtené na české koruny. Za zkoušku nic nedáte. Vše je ZDARMA. Doplněk již používá 30 000 uživatelů. Přidejte si ho do prohlížeče i vy zde.

Databáze odpovědí Aliexpress

12 KOMENTÁŘE

  1. Dobrý den. Mohu se zeptat? Ta adresa uvedená zde, je zároveň adresa, kterou budu uvádět vždy na tom vyplňování celního prohlášení pro eCep ? A ještě jedna otázka. Směrovací číslo tam nemají? Děkuji

  2. Dobrý den, můžu mít dotaz? Přišla mi od české pošty SMS ať doplním údaje k celnímu řízení, a poslali mi sledovací číslo a nějaký kód. Bohužel sledovací číslo neodpovídá žádnému číslu z mých objednávek. Které číslo nebo jak mám přiřadit, mám volat nebo zajít radši na poštu nebo se to dá někde zjistit? 🙏🙏 Moc děkuji za odpověď.

  3. Dobrý den,

    potřebuji radu. Když budu nakupovat na IČO na AliExpressu, potřebuji FAP, ale bez DPH, je tato možnost? Děkuji za radu. Krásný den.

    • Dobry den, bohuzel tato moznost nakupu bez DPH neni. Muzete ale zadat o vraceni DPH, ktere jste zaplatili.

  4. Dobrý den, moc děkuji za odpověď. Jen pro jistotu, není tedy žádná možnost vystavit FAP na celkovou částku bez rozpočítání DPH v dané měně?

    Děkuji a přeji Vám krásný den.

  5. Dobrý den, kde mám vyplnit IČO aby se mi ve faktuře objevila. Nikde jsem to nenašla.

    Potřebuji mít fakturu, daňový doklad v pořádku pro účetní

    • Dobry den, takova moznost na aliexpress neni, ze by jste si dopsali sve ICO. Zkuste ale napsat prodejci, treba vam ji individualne upravi. vse zalezi na domluve s nim.

  6. Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, jak je možné, že možnost stáhnout fakturu mám jen u některých svých objednávek a u některých (dokonce dražších) nikoli?

    • Dobry den, to co popisujete u sebe na uctu vubec nevidime, ani u drazsich zasilek. Nejedna se u vas o zasilky starsiho data pred 1.7.2021? Pred timto datem fakturu nemate k dispozici

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno