Levné zásilky z Aliexpress ZŮSTÁVAJÍ. AliExpress otevře logistické centrum v Polsku před 11.11.2021

5
3612

Máme skvělou zprávu. Alibaba jako majitel portálu Aliexpress, bude otevírat v Polsku logistické centrum. Toto logistické centrum bude sloužit primárně pro Polsko, Českou republiku, Slovensko, Rakousko nebo Německo. Vybudování tohoto skladu o rozloze 10 000 m2 nejen, že urychlí nákupy, ale také odpadne nutnost řešit celní řízení.

Termín otevření

Logistické centrum by se mělo otevřít ještě před 11.11.2021, a to poblíž města Lodž. Poláci se tak můžou těšit na doručení balíčků již do 3-dní. A obyvatelé velkých měst (Varšava, Lodž, Katovice či Krakov) prý mohou očekávat balíček z Aliexpress již do druhého dne.

Aliexpress je pořád populární

Aliexpress je populární nejen v Číně, ale i v Rusku, USA, Španělsku, Francii, Brazílii a Polsku. Proto se také rozhodli postavit další sklad právě v Polsku. Například ve Španělsku otevřel Aliexpress v srpnu roku 2019 i první kamennou prodejnu v Evropě. V plánu jsou i další logistické centra.

Polsko je naším regionálním centrem ve střední a východní Evropě. Pro AliExpress tak bylo přirozenou investiční volbou pro první logistické centrum v regionu.“ uvedl generální ředitel pro střední a východní Evropu Gary Topp.




Chcete se v současné době vyhnout potížím s celním úřadem a Českou poštou? Máme velmi jednoduché řešení, které funguje.

Pokud nechcete podávat celní prohlášení, řešit cokoliv s Českou poštou (např. že za Vás udělala celní prohlášení bez Vaší plné moci, nebo jste neuvedli IOSS číslo a tím pádem Vám celní úřad vyměřil znovu DPH), tak stačí při nákupu zboží zvolit správné poštovné.

Jak jsme již psali v článku Časté otázky a problémy s celním řízením od 1.10.2021, reklamace, poplatkový lístek, zrušení plné moci u pošty, celní dluh, DPH, IOSS tak V případě, že si budete objednávat ze skladu v Číně a ne ve skladu v EU (rychlejší ale i malinko drazší varianta), tak nejlepší možnost jak obejít jakékoliv vyřizování, je právě pomocí výběru dopravy s názvem Aliexpress Standard Shipping.

Pokud vyberete tento druh dopravy (který ale není vždy zdarma, ale stojí cca 10-40 Kč), tak by Vám měl balíček přijít domů bez jakéhokoliv podávání celního prohlášení. Tento balíček jde totiž přes překladiště v EU (např. Belgie) a celní řízení tedy probíhá v jiném členském státě EU. Do ČR tedy přijde balíček již proclený a doručený přímo k Vám domů.
Díky této dopravě bude mít sledovací číslo na konci písmeno F . Balíčky končící na písmeno F nepodléhají povinnosti celního prohlášení. Volbou dopravy Aliexpress Standard Shipping Vám zboží přijde mnohem rychleji, než obyčejnou dopravou – Free Shipping.

aliexpress standard shipping

POZOR: Doprava přes Aliexpress Standard Shipping ale nemusí být u každého produktu dostupná. Ale máme pro Vás řešení, jak najít stejný produkt na Aliexpress u jiného prodejce, kde tato doprava Aliexpress standard shipping k dispozici je. Stačí mít v prohlížeči přidanou pomůcku Aliexpress superstar a pomocí ní naleznete stejný produkt, častokrát i za levnější cenu. Pomůcka Vám kromě jiného zobrazí cenovou historii, jak se cena za poslední rok vyvíjela, zobrazí cenu v českých korunách, přeloží celý Aliexpress do češtiny, umožní Vám vyhledávání v češtině, takže nemusíte používat překladač. Aliexpress superstar Vám český výraz přeloží automaticky sám. Již 30 000 lidí si od nás nechalo poradit a využívá tento doplněk ke každodenním nákupům. Nakupujte i Vy chytře a nekupujte zbytečně předražené věci. Jde to opravdu i levně, pokud víte jak na to.

Budete i nadále nakupovat na Aliexpress?
Databáze odpovědí Aliexpress

5 KOMENTÁŘE

  1. Dobrý den, je nějaký rozdíl mezi Aliexpress Standard Shipping a AliExpress Saver Shipping? Jinak reřeno, jestli AliExpress Saver Shipping bude mít sledovací číslo na konci písmeno F?

  2. Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co dělat v případě, že číslo zásilky nemá standartní formát čísla zásilek.
    Mnohokrát jsem hledala číslo zásilky skrze web České pošty nebo Track and Trace, ale čísla nekončící písmenem F jsou skoro nedohledatelná.
    Chtěla bych se zeptat, jak podat celní prohlášení, pokud se číslo nedá v Ecepu ověřit? Nebo mám prostě čekat, že mi dorazí žlutá obálka a doplatit to v ČR?
    A také, jestli mohu vybrat jiného přepravce, než je Aliexpress Standard Shipping například jako AliExpress Saver Shipping nebo Cainiao special for goods? Bylo mi obchodem na Ali řečeno, že Cainiao special for goods je stejné jako Aliexpress Standard Shipping, ale nevím, jestli jejich číslo zásilek končí písmenem F.
    Mám nainstalováno Aliexpress Superstar, ale některé produkty jako například laky na nehty atd., věci co se počítají do tekutin, nemohou být posílány skrze Aliexpress Standard Shipping.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno