Respirátory FFP2 z Číny – Aliexpress

1
1354

Vzhledem k atuálnímu dění v České republice jsme dostali hodně dotazů ohledně respirátorů FFP2 z Aliexpress. Zjištovali jsme, které FFP2 respirátory jsou na Aliexpress nejprodávanější a dali dohromady i reálné fotografie s recenzemi nakupujících.

Kvůli nařízení Ministerstva zdravotnictví teď budeme respirátor potřebovat téměř všichni, tak věříme, že Vám tento článek pomůže.

Ministerstvo zdravotnictví v reakci na nepříznivý vývoj epidemie covid-19 přichází s mimořádným protiepidemickým opatřením, které od čtvrtka 25. února stanovuje osobám nad 15 let povinnost nosit respirátor bez výdechového ventilu s filtrační účinností alespoň 94 % dle příslušných norem (např. FFP2/KN 95) nebo dvě přes sebe přeložené zdravotnické obličejové masky ve vnitřních prostorech prodejen, provozoven služeb, mezinárodních letištích, MHD včetně nástupišť a čekáren a v motorových vozidlech, pokud v nich necestují osoby z jedné domácnosti.“

Zobrazit nejprodávanější respirátory FFP2 z Aliexpress

 

Respirátory FFP2

Respirátory můžete zakoupit v počtu po 5, 10, 30, 50 nebo po 100 kusech. Na odkaze výše jsme Vám vybrali respirátory, které mají poštovné zdarma. Respirátory dorazí takto zabalené společně s certifikátem (viz obrázky níže). Platí, zde pravidlo, že čím víc kusů objednáte, tak tím méně zaplatíte za 1 ks respirátoru.

Prodejce uvádí, že odesílá respirátory do 24-hodin od objednání. Ze zkušenosti, ale víme, že se může balík zdržet na České poště. Nechceme Vám tady slibovat nějakou dobu doručení, ale nám dorazily respirátory do 14-ti dnů v období Vánoc.

Respiratory FFP2 Aliexpress super cena rousky 2

Respirátory prodejce nabízí v 8-mi barvách: bílá, růžová, černá, šedá, žlutá, červená, béžová a modrá. Filtrační účinnost je 95 % dle norem. Vše si překontrolujte u konkrétního prodejce.

Respiratory FFP2 Aliexpress super cena rousky 12

Níže je vidět certifikát kontroly, který prodejce dává do balíčku a další certifikáty kvality najde v popisu produktu úplně dole na stránkách Aliexpress.

Respiratory FFP2 Aliexpress super cena rousky 8

Důležité: Předtím, než začnete respirátory vybírat a platit, tak si překontrolujte cenovou historii a hodnocení prodejce pomocí mobilní aplikace AliHistory nebo doplňku do prohlížeče AliSuperstar. Můžete tak ušetřit dost peněz.

Reálné fotografie FFP2 respirátorů

Respiratory FFP2 Aliexpress super cena rousky 3

Pokud se rozhodnete pro respirátory evropské třídy ochrany FFP2 certifikované podle unijních norem překontrolujte si tyto informace:

  • název respirátoru
  • platná norma, podle které byl respirátor certifikován (EN 149:2001+A1:2009)
  • třída ochrany (FFP2)
  • značka R (opakovatelně použitelný) nebo NR (jednorázově použitelný)
  • značka CE spolu s čtyřčíslím udávajícím akreditovanou zkušebnu, která vydala příslušný certifikát EU

Respiratory FFP2 Aliexpress super cena rousky 9

Jak vypadá respirátor na obličeji?

Respirátor velikostně sedí, jak ženám, tak mužům. Jeho rozměry jsou 15,5 x 21 cm. Je tvořen pěti filtračními vrstvami a opatřen nosní svorkou, která zajišťuje utěsnění v horní části obličeje. Respirátor je účinný pouze tehdy, pokud jeho okraje těsně přiléhají k tváři.

Respiratory FFP2 Aliexpress super cena rousky 5 Respiratory FFP2 Aliexpress super cena rousky 6 Respiratory FFP2 Aliexpress super cena rousky 7

Cena respirátoru FFP2

Pokud si objednáte 5ks, tak Vás 1 ks vyjde na cca 13,40 Kč a v případě objednávky 100 ks zaplatíte za jeden respirátor cca 4,19 Kč. Záleží na kurzu měny, ve které nakupujete a probíhající akci na Aliexpress. Na aktuální cenovou nabídku se podívejte přímo na stránky Aliexpress.

V jednom z největších lékárenských řetězců v ČR pořídíte respirátor FFP2 při objednávce 6 ks za 109 Kč, tj. 18,16 Kč za kus.

Respiratory FFP2 Aliexpress super cena rousky 5ks

Respiratory FFP2 Aliexpress super cena rousky akt

Tento respirátor splňuje podmínky udávané Ministerstvem zdravotnictví a prodejce udává, že má certifíkát kontroly.

Odkaz na respirátor FFP2

 

Pokud byste měli zájem o FFP2 respirátory pro děti, tak ty jsou na Aliexpress také k dostání. Odkaz níže Vás přesměruje na ty nejprodávanější respirátory pro děti.

Odkaz na respirátory FFP2 pro děti

Recenze k zakoupeným respirátorům

„Respirátor je skvělý. Produkt jsem pečlivě prozkoumal a dospěl jsem k závěru, že jde o skutečný ffp2. Má 5 vrstev, je vodoodpudivý a velmi dobře padne na obličej. Čísla na masce jsou správná, ale stále jsem měl pochybnosti. Kontaktoval jsem obchod, který mi okamžitě poslal dokumenty CE označení. Je úžasné, že jsem si mohl koupit takové vysoce kvalitní respirátory za tak nízkou cenu. Doporučil jsem to již své rodině a přátelům.“

„Masky dorazily do 2 týdnů od objednání. Po vyzkoušení jsem byl spokojený, sedí dobře na obličeji a netáhnou za ušima. Masky nijak nezapáchají.“

„Respirátory odpovídají popisu prodejce. Ve srovnání s ostatními, které jsem koupila v lékárně, mi neohýbají uši. Doufám, že je vydržím nosit celý den. Super rychlá přeprava a všechno skvělé.“

Objednali jsme si bílou a růžovou barvu a musím říct, že mi tento respirátor vyhovuje. Gumičky jsou jemné a respirátor uvnitř také, takže nás nikde neškrábe.“

Více recenzí a reálných fotografií najdete vždy u daného prodejce v sekci feedback. Než si nějaký respirátor objednáte, tak recenzím uživatelů a popisu produktu věnujete patřičnou pozornost. Stejně tak si ověřte pomoci pomůcky Aliexpress Superstar, zda prodejce má výborné hodnocení rychlého doručení.

Správné použití respirátoru

Dbejte prosím na správné použití respirátoru.

  • Umyjte si nebo vydezinfikujte ruce. Umístěte masku na horní část nosu sponou nahoru.
  • Natáhněte elastické gumičky za uši a upravte si respirátor tak, aby Vám pohodlně seděl.
  • Přitlačte nosní svorku dvěma prsty proti nosu.
  • Zkontrolujte, zda respirátor správně přiléhá k obličeji.
  • Respirátor byste neměli nosit déle než uvádí prodejce a po použití ho řádně zlikvidovat.
  • Vousy zasahující do okrajů respirátoru nebo speciální charakteristiky obličeje mohou výrazně snížit účinnost respirátoru.

 

Snad už brzy bude tohle náročné období za námi.

 

Databáze odpovědí Aliexpress

1 komentář

  1. Jen je tak trošku problém, že KN95 v našich laboratořích měli kolem 60% účinnost. Hlavně, že je to levné.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno