Slovenská pošta uzavřela dohodu s Českou poštou ohledně zásilek z Aliexpress – už nebudete muset doplácet DPH a poplatky

0
948

Česká pošta navázala spolupráci s Aliexpress již na konci roku 2020. Informovali jsme o tom v článku Zásilky do 10 dnů, žádné clo ani DPH. Česká pošta začala spolupracovat s Aliexpress. Situaci následně zkomplikoval koronavirus a nový Evropský zákon o změně DPH ze třetích zemí. Tento zákon je platný v České republice a všech státech EU od 1.7.2021. Veškeré informace k novému zákonu najdete zde.

Slovenská pošta uzavřela dohodu s Českou poštou ohledně zásilek z Aliexpress ke konci roku 2021 a již koncem ledna 2022 by měli občané Slovenska vidět změnu v doručování zásilek z Číny.

Doručování zásilek přímo adresátovi bez dalších poplatků

Z našich článků víte, že Aliexpress se zaregistroval do IOSS. Tzn., že platíte DPH již při nákupu na Aliexpress. V ČR nebo na Slovensku už by po Vás nikdo neměl požadovat další platbu DPH za zboží do 150 EUR, které jste si nakoupili na Aliexpress. Bohužel praxe v Čechách i Slovensku je jiná, a to i z důvodu nesprávné volby dopravy při nákupu. To by se však mělo změnit.

Vyhnout se poplatkům pošty a opětovné platbě DPH jde jednoduše správným výběrem dopravy. Z jaké dopravy můžete vybírat popisujeme v článku 57. AliExpress Saver Shipping vs AliExpress Standard Shipping: Jaké jsou rozdíly mezi těmito dvěma způsoby přepravy?.

Zásilky, které budou na Slovensko přicházet na základě této dohody, půjdou přímo do přepravy k adresátům. Slovenská pošta tak sníží množství zásilek, které by vyžadovaly manipulaci na celně-deklaračním oddělení,“ popisuje vedoucí odboru komunikace a marketingu Slovenské pošty Jana Lukáčová.

Přihlaste se k odběru novinek

Přihlášení k odběru novinek

nebo notifikaci na webu (zvoneček v  právem spodním rohu), ať se o nových informacích hned dozvíte.

A určitě nezapomeňte vyzkoušet skvělou pomůcku do prohlížeče Aliexpress Superstar! Pokud se chcete poradit s ostatními nakupujícími na Aliexpress, tak se přidejte do skupinky na Facebooku ALIEXPRESS – česká poradna, zkušenosti, rady a tipy. Budeme rádi pokud se s námi podělíte o Vaše zkušenosti s doručováním zásilek z Aliexpress. Napište nám komentář dolů pod článek.

Jaké jsou Vaše zkušenosti s doručováním zásilek z Aliexpress?
26 hlasy / hlasů
Databáze odpovědí Aliexpress

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno