Dobrý den, objednala jsem si magnetickou stavebnici za 900,- a abych neřešila doplatek DPH a měla stavebnici rychle doma, objednala jsem z polského skladu s doručením do 7 dní. Už je to měsíc a stavebnici pořád nemám. Prodejce mi napsal, abych otevřela spor, ale možnost „open dispute“ nikde nevidím a je psáno, že objednávka se uzavře za 9 dní. Máte někdo podobnou zkušenost, či radu, jak postupovat? Předem moc děkuji, po dlouhé době jsem objednala něco dražšího a hned problém 😅.
Databáze odpovědí Aliexpress

Musite si rokliknout to co ste si objednala jak vam bezi i cas
Aplikace v mobilu??
Možná prodejce i tak poslal z Číny, také se mi to stalo. Připlatila jsem si za poštovné, ale balíček šel z Číny. Jen jsem tedy neměla na doručení 7 dní, ale asi tři týdny. Jeden balíček to tenkrát stihl, tak u jednoho to prošlo, ale druhý ne. Otevřela jsem spor, i když prodejce chtěl, abych počkala, jestli balíček nedojde. Ale jelikož jsem čekala balíček z Evropy, tak jsem mu na to nepřistoupila kvůli tomuhle „podvodu“. Otevřela jsem spor a byly mi vráceny peníze.
S otevíráním sporů mám zkušenosti, ale tady to nejde a píší, že objednávka bude uzavřena za 8 dní, viz.foto (omlouvám se za kvalitu). Za 8 dní tedy spor půjde otevřít? Bojím se, že ne, a přijdu o 900… Po dlouhé době dražší objednávka a už to fakt nikdy neudělám, protože posledně to byla předražená deka, kterou mi zachytili na celnici a po doplacení DPH mi přišel šíleně nepříjemnej kus hadru😅