38. Skrytý prodej značkového zboží na Aliexpress – Jak nakoupit

1
7169

Skrytý prodej je nová terminologie, která vznikla mezi uživateli nakupujících na Aliexpress. Pokud hledáte krásné a kvalitní značkové zboží (repliky), tak byste měli vědět, co tento pojem znamená. V našem článku se dozvíte jak nakupování přes skrytý prodej funguje a hlavně jaké pravidla dodržovat.

Velmi důležité je rozlišovat jaký je rozdíl mezi pojmem Aliexpress  a pojmem Prodejci na Aliexpress. Představte si Aliexpress jako obří obchodní dům a uvnitř jsou jednotliví prodejci jako třeba Deichman, A3 Sport, CCC, New Yorker, H&M. atd. Aliexpress dohlíží, aby veškerý prodej probíhal dle jejich pravidel. Jedním z pravidel je, aby prodejci neprodávali značkové zboží (padělky) a aby tím neporušovali práva jednotlivých značek. Na konci článku najdete příklady skrytých prodejů. 

 


Jak skrytý prodej funguje?

Prodejci na Aliexpress nesmí prodávat padělky značkového zboží, a tak aby neporušovali pravidla stanovené Aliexpress začali využívat praktiky skrytého prodeje. V praxi to znamená to, že Aliexpress prodejce vystaví do své nabídky třeba večerní šaty, ale po objednání a splnění skrytého prodeje Vám zašle domů třeba značkové hodinky Pandora (fake). Zaplatíte za šaty, ale domů Vám dorazí hodinky.


Jak poznám, že se jedná o skrytý prodej?

Určitě Vás napadlo, jak poznáte, že se jedná o prodej hodinek Pandora a ne šatů či něčeho jiného. NEPOZNÁTE TO. Jedině pokud Vám tuto nabídku někdo oznámí. Skryté prodeje se objevují různě po internetu. Uvidíte tam vždy obrázek toho, co si reálně objednáváte. Pokud je k možnosti objednání více druhů nebo barev hodinek, bot, triček, tak u nich jsou napsaná čísla, které si potom vyberete/objednáte.


Jsou doporučení prodejci ověření?

Tito prodejci značkového zboží (kopie) nemají žádné hodnocení. V tomto případě však neplatí stejná pravidla hodnocení prodejců jako u klasických objednávek. Tyto prodejce Vám může doporučit pouze někdo na internetu a už je na Vás jestli si chcete koupit fake nebo připlatit za originál. Z toho, co vidíte např. na Facebooku, tak repliky vypadají opravdu povedené, ale určitě se nejedná o originál.


Jaké jsou pravidla skrytého prodeje?

Aby bylo skrytých odkazů co nejvíce, tak nepiště do zpráv prodejci dotazy ohledně značkového zboží, nezmiňujte značku, neotevírejte spory a také nepište žádnou zpětnou vazbu (feedback) na obdržené zboží.

 

Proč neotevírat SPOR?

Pokud otevřete spor, hrozí že prodejci zruší obchod. Pokud máte nějaký problém, raději mu napište zprávu na Aliexpress nebo na whatsapp a domluvte se s ním na řešení. Ve zprávě určitě nezmiňujte název značky ani nic, co by mohlo poškodit prodejce.

 

Proč nepsat žádné otázky prodejci?

Aliexpress má nastavený systém tak, že kontroluje, co si s prodejcem píšete. Pomocí filtrování si vyhledá zprávy prodejce, které zmiňují názvy značek. Když je těchto dotazů na jeden produkt moc, tak je jasné, že je něco špatně.

 

Proč nepřidávat žádné recenze?

Pokud Aliexpress uvidí, že lidi vkládají fotky značkového zboží, které si koupili u daného prodejce, tak daný obchod zruší a všechny jeho nabídky se take zruší.  Založení nového obchodu je stojí prodejce $3000.

 

Proč odkazy na značkové zboží přestanou fungovat?

Aby Aliexpress prodejce zabránil zrušení svého online obchodu, tak vytvoří nabídku pouze na 48 hodin, někdy i týden. Pak daný odkaz zneaktivní. Pokud by tato nabídka byla dlouho vystavená, tak Aliexpress prodejce zablokuje. Prodejce by si musel vytvořit nový online obchod a znovu zaplatit $3000.

Neaktivní odkazy ruší i sami prodejci, pokud se stane něco, co by je mohlo ohrozit.

 

Vytvořil jsem objednávku, ale link v objednávkách už není aktivní.

Je to v pořádku. Nemáte se čeho bát. Pokud by Vám zboží nepřišlo, tak jste chránění Aliexpress. Ten Vám v případě otevření sporu vrátí peníze za nedodané zboží. Je jedno, zda to zboží bylo značkové či nikoliv.

 

Jaká je dodací lhůta značkového zboží?

Dodací lhůta je stejná jako o ostatního zboží na Aliexpress. Záleží tedy i na období, kdy zboží objednáváte. Tzn. zda jsou Vánoce nebo léto.

 

Jak si objednat zboží ze skrytého prodeje?


Většinou to probíhá tak, že máte fotku se značkovým zbožím např. Nike botasky a na fotce je uvedený kód. Tyto zelené botasky mají kód „AAA13“.

 

Skryty-prodej-aliexpress

 

Takže pokud byste si chtěli objednat tyto Nike botasky, tak kliknete na odkaz na Aliexpress a dostanete se sem. Jedná se o skrytý prodej, takže jsou v odkaze ponožky a ne boty Nike. Často se nás ptáte, jak máte vybrat daný kód. Kód zjistíte tak, že najedete myší na barvu a kód se Vám zobrazí. V nabídce je více barev botasek, proto je tam i tolik barev. My jsme si pro náš příklad našli tyto zelené s kódem „AAA13“. Když ten správný kód najdete, tak barvu označíte a vybere si velikost podle velikostní tabulky prodejce. Velikostní tabulky jsou uváděny u fotografií produktů na Facebooku ve skupince.

 

Skryty prodej aliexpress 2a

 

Velikostní tabulka u bot může vypadat například takto.

 

Skryty prodej aliexpress velikostní tabulka

 

Potom už stačí objednávku zaplatit a počkat na doručení zboží.

Další příklad

Dále se můžete setkat s nabídkou hodinek, kdy je u hodinek jedno číslo a nahoře kód.

 

Skryty prodej aliexpress 3

 

Takže opět kliknete na odkaz, který Vás přesměruje na Aliexpress. Pokud byste si chtěli objednat hodinky s kódem č.1, tak najedete myší na bílou barvu a vidíte, že je tam napsán kód z obrázku a color1. Žádnou velikost už vybírat nemusíte, stačí dokončit objednávku.

Skryty prodej aliexpress 3a


Nezobrazuje se mi žádný kód

1.Jedná se o víkendový obchod

Někdy není potřeba vybírat žádný kód. Je to například v případě víkendových prodejů, kdy si rovnou objednáváte u prodejce zboží, které vidíte na obrázku v u něj v obchodě. Na tento typ obchodu dostáváte tipy také na Facebooku.

2.Děláte objednávku na mobilu

Na mobilu se Vám dané kódy nezobrazují, proto doporučujeme dělat objednávky přes počítač.


 


 

Nesedlo mi doručené zboží, co mám dělat? Aliexpress BAZAR

Může se stát, že doručené značkové zboží (replika) Vám prostě velikostně nesedne. Jednoduchým řešením je dané zboží prodat v Aliexpress Bazaru. Je to bazar nových, nikoliv použitých věcí.

Pokud chcete napsat recenzi na zboží ze skrytého prodeje a ukázat ostatním, co Vám dorazilo, tak ji přidejte na AliRecenze.cz

 

Databáze odpovědí Aliexpress

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno