Ahoj/dobrý večer.
Objednal jsem si na Aliexpressu věc v hodnotě nad 150 dolarů a doručení není z EU, posílat by to měli přes DHL, každopádně mi to odečetlo VAT s tím, že co jsem pochopil, si ho budu muset řešit sám.
Jak to v tomto případě probíhá? Budu to řešit přes poštu, protože to DHL předá nebo to budu řešit přímo s DHL? Máte s tím někdo zkušenosti? Byl bych moc rád za informace, jak to pak tady probíhá dál.
Díky všem a hezký sobotní večer.
Jo a místo odeslání je CN
Databáze odpovědí Aliexpress

….můžete si CP udělat sám, vstoupíte s identitou do eCeP, tam je kolonka i pro zásilky nad 150E (ne dolarů). Clo vám napočítají cca 5%, může to být i více, dle kategorie zboží. Vzhledem k tomu, že jste to zakoupil dnes a ještě to nebylo odesláno, musíte počkat na sledovací číslo. Sledujte to na globálním http://www.parcelsapp.com...
Dhl to muže předat poště ale i si to nechat, je to přepravce i kurýra záleží jak mají smlouvy, pokud tam bude ioss číslo měli by to zvládnout sami, ale můžete si to předat proclit sám, ale nad 150 se platí
Většinou to DHL řeší samo (zatím jsem nezažila, že by něco předali poště) a je to v pohodě – přijde mail, do odpovědi jim pošlete potřebné podklady a vyřízeno. Do dvou dnů po odeslání jsem měla balíky doma. Něco to stojí, ale s*raní se s papíry přímo pro celnici je nesrovnatelně horší.