Dobrý den. Mám dotaz ohledně vrácení zboží. Přišlo mi zboží v ceně 396,- Kč kter…

6
85

Dobrý den. Mám dotaz ohledně vrácení zboží. Přišlo mi zboží v ceně 396,- Kč které ale nesplňuje dané kritéria uváděné prodávajícím. Kontaktoval jsem ho a on mě požádal o video. Video jsem mu poskytl a po shlédnutí mi napsal ať požádám o částečné vrácení peněz. Domluvena byla částka 120,- Kč. Do požadavku na refund jsem vložil i video které jsem natočil a Ali rozhodlo, aniž bych to požadoval, o plné náhradě za zboží. Jako podmínku ale Ali uvedlo že musím vrátit zboží. V refundu mám nyní i kolonku pro zadání čísla zásilky. Problém je ale v tom, že prodejce mi napsal že sice souhlasí, dal mi i adresu kam poslat, ale že poštovné si hradím sám, že to se neproplácí. To je ale pro mě nepřijatelné. Opravdu se poštovné neproplácí? Takhle mě tedy Ali moc nepomohlo s tím rozhodnutím o plnou náhradu s vrácením zboží. Požadavek je nyní ve stavu že nejde do něho již vstoupit, a pokud neodešlu zboží, prodávajícímu dají zaplacené peníze. Na Ali nakupuji cca 5 roků, ale toto řešení je poprvé. Má někdo prosím odpověď ohledně vrácení peněz včetně poštovného? Děkuji.

Databáze odpovědí Aliexpress

6 KOMENTÁŘE

1. Dle nějakého evropského rozhodnutí by poštovné při vrácení zboží měl prodejce proplatit, ale vymahatelnost v Číně bude asi dost o ničem.

2. Mel jsem zbozi kdy byl upadly dratek tim nefunkcni. Stacilo ho jednoduse pripajet. Prodejce resp Aliexpress chtel video potom at zbozi poslu zpet. Napsal jsem jim s odkazem na cenik post a prtsc displaye kde byl tento. ze cena dopravy prevysuje cenu zbozi. Result- full refund a vratili penize.

3. „Prokousal“ jsem se teď večer chatbotem na živou podporu, která mě po několika otázkách přepojila na vyšší podporu kvůli „Platinum member“. Nicméně odmítli změnit stanovisko, a mám vrátit zboží. Poté mi budou vráceny peníze za zboží. Jakmilo to bude vyřízeno, mám jim poslat doklad o zaplacení poštovného a Ali to proplatí.

4. U Aliexpress mi připadá že ta podpora je více na straně prodávajícího.
    Aktuálně mi visí zboží za 2400,- Kč ve stavu doposud nepodané zásilky.
    Tuto informaci vidím na různých sledovačkách včetně České pošty od 03.03.2022.
    Odesláno mělo být z CZ a doba dodání u zboží byla uvedena 3-10 dní.
    Po zaplacení mám u položky „Expected delivery date: Mar 06, 2022 – Mar 12, 2022
    Zboží mšlo být tedy již doma, ale není. Projistotu jsem minulý týden zašel na ČP, ale pro mě nic neevidují.
    Napsal jsem na podporu že zboží stále nemám a prodejce neodpovídá.
    Odpovědí mi dnes bylo, že musím vyčkat ještě 17 dní a můžu zahájit spor.
    Nic jiného mi nezbývá než čekat, ale mám za to, že pokud prodávající uvede že pošle z Česka, s dobou dodání do 10 dnů, nechá si za to připlatit, tak by to mělo být ze strany Ali i vyžadováno.
    Pokud zboží do 10 dní nedorazí, měla být nšjaká kompenzace.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno