Dobrý den,rád bych požádal o radu.Objednal jsem z Ali nůž v hodnotě 225,-Kč.Prob…

7
109

Dobrý den,rád bych požádal o radu.Objednal jsem z Ali nůž v hodnotě 225,-Kč.Probehlo celní řízení,kdy jsem zaslal potřebné dokumenty,avšak následně bylo doručeno zboží bez upozornění na výši částky na mou adresu,kdy to přebírala matka,kdy doplatila částku 439,-Kc,což mi připadá jaksi moc.Myslite,že to v pořádku, jelikož ať projíždím na stránkách pošty celní deklarace a jiné,tak k takové částce jsem se nikdy nedopracovali.Bohuzel to doručovali v souběhu s jiným balíčkem…..Co myslíte?Dekuji

Databáze odpovědí Aliexpress

7 KOMENTÁŘE

1. Já jsem se Českou poštou nenechal zastupovat v celním řízení. Právě proto, že jejich poplatek za řízení je nehorázný. Všechno jsem si vyřídil sám a žádný problém. Navíc už navždy se Vám pošta bude srát i do budoucích celních řízení.

2. zkuste reklamovat… dřív to bývalo 180 kč za vyřízení a vidím na stránkách pošty, že to tak je pořád… ale plnou moc jste jim zřejmě nějakou formou potvrdil, když to vyřídili a přivezli… nebo nechali podepsat něco třeba při tom převzetí zásilky…

3. 1.10 se měnil ceník, pokud zásilka skončí v dočasném skladu tak za proclení je 300kc (bývalo 200kc, tohle není zvláštním režim) plus vám celní správa napočítala DPH,já problém nikde nevidím jelikož jste spolupracoval, nevím co by tu chtěl kdo reklamovat 🤷 částka za proclení se dopředu posílá jen v případě dárků mezi dvěmi fyzickými osobami.

4. …….pokud jste posílal celní prohlášení s informacemi o zásilce, tak jste to bohužel poslal pozdě, když už to bylo zřejmě na celnici! Částka je fakt nezvyklá, uplně mimo jejich ceníky. Počítali to, jako kdyby jste žádné dph neplatil.Posoudili to tak, že to nebylo v režimu IOOS…..Příště CP odeslat hned, aby oni věděli, že jste v IOOS a dph jste platil v ceně zboží…..

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno