Lidičky dotaz, když chci objednat zboží s Číny a jeho cena je pod 150 EUR, tak m…

5
88

Lidičky dotaz, když chci objednat zboží s Číny a jeho cena je pod 150 EUR, tak mi přijde normálně do schránky jako dřív, nebo už se platí DPH za jakoukoliv částku a musím někde něco vyplnit, nebo tak podobně?

Databáze odpovědí Aliexpress

5 KOMENTÁŘE

1. No, mě přišla žádost o vyplnění celniho řízení. Tak jsem jim to poslal. A za měsíc znovu. Tak jsem se na ně vysral. Zboží dorazilo bez problémů. Příště až koupím něco co nespadá do cla, tak se na ně vyseru hned napoprvé.

2. DPH se platí u jakékoli částky, ale na Ali je už prakticky všude započítáno. “ Price included VAT“ a tím pádem by se tady nic navíc platit nemělo. Jen ČP to asi ještě nepochopila a sem tam odchytává zásilky a vypočítává další DPH plus si za své milé služby nechává platit 🤦🏼‍♀️
    Nejlepší je volit přepravu Standard shipping nebo Saver shipping, překontrolovat, zda je u zboží uvedena výše zmíněná formulka a nakupovat zboží do hodnoty 150euro.

3. Mohl by tady prosím někdo popsat jaké druhy doprav aktuálně Ali nabízí, abych mohl vyšachovat nejhorší moloch na světě ČP? Mně přišlo letos v srpnu něco přes GLS, ale už naprosto netuším jaký způsob dopravy jsem vybral? Dík!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno