Lidičky dotaz, když chci objednat zboží s Číny a jeho cena je pod 150 EUR, tak mi přijde normálně do schránky jako dřív, nebo už se platí DPH za jakoukoliv částku a musím někde něco vyplnit, nebo tak podobně?
Databáze odpovědí Aliexpress
Lidičky dotaz, když chci objednat zboží s Číny a jeho cena je pod 150 EUR, tak mi přijde normálně do schránky jako dřív, nebo už se platí DPH za jakoukoliv částku a musím někde něco vyplnit, nebo tak podobně?
DPH se platí od 0
No, mě přišla žádost o vyplnění celniho řízení. Tak jsem jim to poslal. A za měsíc znovu. Tak jsem se na ně vysral. Zboží dorazilo bez problémů. Příště až koupím něco co nespadá do cla, tak se na ně vyseru hned napoprvé.
DPH se platí u jakékoli částky, ale na Ali je už prakticky všude započítáno. “ Price included VAT“ a tím pádem by se tady nic navíc platit nemělo. Jen ČP to asi ještě nepochopila a sem tam odchytává zásilky a vypočítává další DPH plus si za své milé služby nechává platit 🤦🏼♀️
Nejlepší je volit přepravu Standard shipping nebo Saver shipping, překontrolovat, zda je u zboží uvedena výše zmíněná formulka a nakupovat zboží do hodnoty 150euro.
Mohl by tady prosím někdo popsat jaké druhy doprav aktuálně Ali nabízí, abych mohl vyšachovat nejhorší moloch na světě ČP? Mně přišlo letos v srpnu něco přes GLS, ale už naprosto netuším jaký způsob dopravy jsem vybral? Dík!
Nedávali v telke?