Rád bych se podělil o zkušenosti s testerem autobaterií Konnwei KW510. Je to zár…

1
89

Rád bych se podělil o zkušenosti s testerem autobaterií Konnwei KW510. Je to zároveň i nabíječka a umí baterie i opravit.
Objednáno z Českého skladu v neděli, ve středu mi balík přišel z Německa…

Otestoval jsem nějakou noname baterku, co mi tu ležela (ale každých pár měsíců jsem ji nabil nabíječku z Lidlu) a ukazovala 84% původní hodnoty proudu. Co je zvláštní, tak taky byla docela dost vybitá. Nabil jsem ji, ale dodávaný proud byl pořád stejný.
Nechal jsem ji tedy přes víkend na opravném režimu a při dalším testu již ukázala mnohem lepší výsledky.

Zkusil jsem to i s Vartou, která se mockrát vybila a nabila, když mi odešel alternátor, ale potřeboval jsem jezdit. Sice fungovala, ale preventivně jsem ji vyměnil. Ta původně měla ještě horší hodnoty (asi 79%), po opravě má také kolem 97%.

Ta oprava bude klasický desulfátor – odstraní krystaly, které se vytvoří v baterii a brání správné funkci. Rozhodně se nedá čekat, že by šla zprovoznit každá baterka. Ale pokud má baterie problémy nastartovat, může jí oprava prodloužit životnost.

Zařízení stálo asi 1250 korun, takže není nejlevnější, ale zase tak drahé taky ne. Hlavně pokud máte doma více aut, tak vám může za baterie ušetřit tisíce + nahradí nabíječku.
Má i další funkce, jako kontrolu alternátoru atd.

Databáze odpovědí Aliexpress

1 komentář

1. Není lepší koupit pořádnou nabíječku jako Ctek MXS 5.0? Taky to má rekondici a baterie to krásně dobije na maximum. Jediný mínus je, že nemá displej, co by ukázal aspoň nějakou hodnotu…

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno