Tak mi taky přišel papír do schránky, že mám uloženou zásilku a clo 150 Kč. Celk…

8
107

Tak mi taky přišel papír do schránky, že mám uloženou zásilku a clo 150 Kč. Celkem je tam dokonce 200 kč, nevím, kde je teda těch zbylých 50.
Nicméně jsem volala na infolinku, kde mi paní řekla, že i když jsem neměla nic (jde mi toho ještě docela dost z Ali) do těch asi 22 USD, že to nevadí, protože jak se to spojuje do jednoho velkýho balíku, tak možná naznali, že to tu hodnotu DOHROMADY bude mít. To je ale přece blbost, ne? Za to já přece nemůžu, že to spojujou, proč bych za to měla platit, když žádnej můj nákup nepřekročil tu hranici? Ještě bych pochopila, že chtějí poplatek za vyřízení celního řízení, i když jsem k tomu nedala žádnej souhlas, ale proč clo? Ještě mi tvrdila něco o DPH, že to bude možná dopočtený, ale to je na Ali přece už v ceně…

EDIT: Já vím, že se clo neplatí, dělám malý nákupy za pár dolarů, je mi teda celkem jedno, jestli ta hranice je 22 nebo 150, nepřesáhnu ani 20, natož 150. Jde mi o to, že těch 150 Kč je pravděpodobně poplatek za vyřízení, kterej samozřejmě platit nechci, proto jsem volala. Na dvou různých číslech mě přesvědčovaly, že ne, že je to dopočtený clo, protože se balíky sloučily. A že těch zbylých 50 Kč bude DPH. Já netvrdím, že to tak je, ale že mi na to tý poště takhle řekly.

Databáze odpovědí Aliexpress

8 KOMENTÁŘE

1. za prve neni to clo ale dph,ktere se ted plati i na zasilky do 22€.. pokud jste nedodala udaje odkud zasilka jde a ze je z ali a ze dph je zaplaceno, tak vam na ni vymerili dph. nic vic nic min. resi se to tu stokrat denne

2. S tím dph mě pěkně serou. Zaplatil jsem za zboží 85kč přes paypal a když mi zásilku přivezli, chtěli po mě doběrečné 250kč. Tak jsem zásilku odmítl. 😂 Debilismus

3. Ono jsem se setkal, že ta pošta ani neví nic o svých službách, možnostech atd… Posílal jsem obálku a do té potřeboval dát ofrankovanou obálku, aby mi člověk mohl něco poslat zpátky. A paní na poště se tomu hrozně divila proč to dělám, a že to nechápe 😃 😃 tak pak se člověk ani nediví, že neví rozdíl mezi DPH a clem

4. Jestli jste clo platila už při platbě na Aliexpressu, tak se pošta spletla a vyměřila vám DPH znovu. V tom případě podejte třeba emailem reklamaci, nebo přímo na pošte a oni to překontrolují a vrátí vám tu částku.

5. Jezis… Kdy uz konecne pochopite, všichni, ze jiz je jediny limit, €150, a to se tyka cla. Jinak ZADNY limit neni. DPH se plati i kdyz je to vec za 0,001,-🤦🏻‍♀️

6. Přesně tak je to do 150 euro a tam DPH vybere přímo alliexpres nad 150 euro už DPH nevybírá a vše si řešíte sami po přijetí balíčku na celnici tedy DPH clo plus eventuálně poplatek poště za zastoupení

7. ja uz mela prvni zasilku s doplatkem.. hranolkovac za asi 650kc a doplatek 230kc 😂 cekala sem na neho 4mesice.

no mela sem si ho za lepsi cenu vzit zrovna z tescomy 🤦🤦🤦😂😂

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno