Tak uz to asi zacalo, objednavka za 800czk a celni poplatky +650 czk. Huraa

35
354

Tak uz to asi zacalo, objednavka za 800czk a celni poplatky +650 czk. Huraa

Databáze odpovědí Aliexpress

35 KOMENTÁŘE

1. no ale u cla se nic nezmenilo 😂 a pokud myslis dph tak to se u zasilek nad 22€ plati odjakziva

2. Mě nedávno přišel balíček z ebaye za 3tis z usa a ani korunu navíc asi je to o štěstí a přes co to kdo posílá 🤔😀

3. Zajimavy, me jede balik za celkem přes 800 Kč. Objednavany 20.5. Jenze objednavane vše zvlášť jen to spojili dokupy, a uz to prevazi ČP po ČR. Takže asi nahoda?

4. Nic nezačalo. Nákup nad 22 eur přece vždycky podléhal odbavení a poplatkům. To že spousta dražších balíků prošlo protože to laxní celníci dostatečně nekontrolovali a nebo Číňan napsal jinou částku na deklaraci ještě neznamená že to bylo v pořádku. 🙂

5. On je všeobecně problém s tím že mnoho lidí objednává freeshipping. Zboží na celnici je navýšeno o 10% cla a 21% DPH z částky za zboží a dopravy. Pokud objednáte freeshipping, tak vám dají na těch 38$ 10% CLO a 21% DPH. A jelikož u zásilky není cena dopravy,tak se podívají do tabulek jaká je cena dopravy DHL a z toho dopočtou 10% CLO a 21% DPH. Proto ta cena doplatku 657kč. Já objednávám u svých dodavatelů stále a vždy mi pošlou se zásilkou, za kterou jsem zaplatil dejme tomu 100$ fakturu rozepsanou ( 85$ zboží a 15$ doprava). V tento moment mi na celnici nepočítají čelní poplatky z dopravy dle tabulek, kde je konkrétně doprava i 2000kč. Když bude chtít Celní úřad doložit platbu,tak mám z banky příkaz na 100$ a faktura od Číňana rozepsaná taky na 100$ ikdyz to bylo freeshipping. Navíc nikdy nenecháváme vyclít dopravce, páč mají vysoké poplatky. Vyplnit online 2 dokumenty, vyžádat si EORI číslo a poslat kopii platby a faktury je otázkou 5ti minut

6. Tom Jones co začalo??? Máte nákup nad 22EUR tak logicky platíte DPH a hůř nebude akorát už to bude na všechny zasilky

7. Pokud hodnota objednaného zboži je 3900 Kč (150 EURO) nebo vyšší vždy, dokonce i před vznikem internetového nakupovaní každému vznikala povinnost zaplatit CLO (celní poplatky). Opravdu Tom Jones objednal tak drahé zboží?

8. Jinými slovy. Objednám si věc za XXX korun, která podléhá zdanění, je mi úplně to úplně u zadku, stejně, jako je mi je u zadku kdo to bude přepravovat a jaké jsou podmínky proclení a pak budu tvrdit, že něco začalo… Boha, jak může někdo tvrdit, že lidstvo je symbolem inteligentního života…

9. a nestacil by doporuceny dopis na celni urad ze si vyslovne neprejes byt zastupovan ceskou postou a ze maji jednat primo s tebou ? ono pak by ten poplatek mohl byt o dost nizssi

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno