Kamera do auta neboli černé skříňky z Aliexpress – srovnání

1
3619

Kolikrát už se vám stalo, že jste se při autonehodě nepohodli s druhou stranou. Nebo že jste za to nemohli a stejně vám nezaplatili pojistné či nebyli žádní svědci? Mně už jednou ano, a tak jsem si pořídil kameru do auta. V dnešní době ji začíná používat čím dál více lidí. Pokud se ježděním živíte, je to už asi povinnost ji mít v autě.

Vybral jsem pro vás levné kamery z Aliexpressu, které natáčejí kvalitně a jejich záznam můžete použít při řešení různých situací.


Kamera GT300

Toto je malá kamera do auta, která natáčí v rozlišení HD a úhel pohledu je 100°. Natáčení funguje tak, že když zapojíte nabíječku do zapalovače, automaticky se zapne a začne natáčet. Kamera má v sobě zabudovanou malou baterii, která však neslouží k natáčení, pouze k uložení videa. Kamera disponuje vstupy a výstupy mini USB, mini HDMI a AV out. Video natáčí v AVI, MJPG a ukládá se na kartu maximálně 32 GB s class 10. Menu je v angličtině a dalších světových jazycích na obrazovce o velikosti 2 palců. Kamera GT300 se dá koupit ve dvou barevných variantách, a to je černá a modrá. Pokud hledáte levnou a dobrou kameru do auta, tahle je přímo pro vás.

Foto:

 

GT300-Kamera-do-auta-2-300x169

Odkaz:

Odkaz na Kameru

 

Video recenze


Kamera G30

Kamera do auta G30 je o trošku větší nežli GT300, ale to není na škodu. V balení je kamera, držák do auta a auto nabíječka. Natáčí také v HD rozlišení a úhel pohledu má 140°. Vstupy a výstupy jsou mini USB, mini HDMI a AV out. Záznam kamery je ostřejší než na kameře GT300, avšak má chladnější barvy. Jinak je skoro všechno stejné. V obou kamerách je zabudovaný mikrofon, který nahrává k videu zvuk. Zvuk se dá rychle vypnout jedním tlačítkem. V kameře naleznete různé nastavení jako je třeba délka záznamu či cyklické nahrávání a mazání záznamu. Jediné co mě na kameře nefungovalo, je zamčení záznamu. Jinak tuto kameru také doporučuji.

 

Foto:

G30-Kamera-do-auta-2-300x169

G30-Kamera-do-auta-1-300x169

 

Odkaz:

Odkaz na Kameru

Kamera K6000

Vybíral jsem kamery, které stojí okolo 15 dolarů. Tuto kameru jsem pořídil za 18 a natáčí opravdu hrozně! Nenahrává ve formátu HD a nemá ani HDMI port, takže jsem ji reklamoval – otevřel spor. S touto kamerou jsem měl již zkušenosti asi před rokem, když jsem ji koupil za 8 dolarů. Kvalitativně této ceně odpovídá. Jestli si budete chtít nějakou mermomocí koupit, tak určitě tu, která stojí víc než 25 dolarů. Ještě prodejci napište, jestli natáčí v HD rozlišení. Proč si ale kupovat tak drahou kameru, když si můžete koupit kamery G30 a GT300 mnohem levněji než je tahle. Tuto kameru K6000 vám rozhodně nedoporučuji kupovat.

Foto:

FAKE-K6000-Kamera-do-auta-2-300x169

FAKE-K6000-Kamera-do-auta-1-300x169

 

Odkaz:

Odkaz na Kameru

Závěr

Koupi kamery určitě zvažte, nebudete litovat. Je to dobrá věc, když vás někdo bude vybržďovat, vytlačovat, nebo když vás někdo ťukne a ujede. Záznam můžete použít pro pojištovnu nebo pro policii ČR. Nebojte se kupovat věci z Číny a případně je reklamovat. Nákupy jsou o hodně levnější a určitě se vyplatí. Chcete li odebírat aktuální videa věcí z Číny určitě potvrďte odběr na YT kanálu Ali Recenze.  Jestli se vám tento článek líbil, určitě ho sdílejte. Těším se na vás u dalšího článku o Vychytávkách do auta z Aliexpress.

Databáze odpovědí Aliexpress

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno