Mystery box z Aliexpress – Co byste měli před nákupem vědět

0
860

Máte rádi překvapení? Tak to by se Vám mohl líbit Mystery box z Aliexpress. Objednáte si balíček a do poslední chvíle nevíte, co dostanete. Zjistili jsme pro Vás, zda se vyplatí takový záhadný balíček objednávat nebo si raději objednat zboží, které opravdu potřebujete. Sice přijdete o moment překvapení, ale ve výsledku možná ušetříte.

Co je to Mystery box?

Mystery box je balíček, který obsahuje náhodné produkty vybrané prodejcem. Kupující jsou za něj ochotni zaplatit pevnou cenu, aniž by znali obsah, dokud box neotevřou.

Obsah balíčku vybírá prodejce, ne zákazník. Tyto mystery boxy získaly velkou oblibu, protože lidé mají rádi překvapení. A často nakupují Mystery box i jako dárek pro své přátele a rodinu. Lákavá je také nízká cena s příslibem, že obsahem balíčku bude mnohem dražší věc např. smartphone, chytré hodinky, dron, robotický vysavač, Apple produkty, atd.

Zní to báječně, že?

mystery box aliexpress elektronika zahadny balicek

Je Mystery box podvod?

Myslet si, že v dnešní době nám dá někdo něco zdarma nebo velmi levně je podezřelé. Netvrdíme, že všichni prodejci s mystery boxy jsou podvodníci, ale zkoušet štěstí v tomto případě je opravdu loterie.

Na Aliexpress si můžete koupit spoustu skvělých produktů za super cenu bez zbytečného strachu, co Vám asi tak přijde v mystery boxu.

TIP pro všechny, co nakupují na Aliexpress: Vyzkoušejte doplněk do prohlížeče Aliexpress Superstar! Tato pomůcka je jedinečná a pomůže vám lépe se orientovat při nákupech na Aliexpress. Díky ní zjistíte třeba historii cen u každého produktu, zjistíte jaké má hodnocení prodejce od kterého si zboží kupujete, vyhledáte si jakýkoliv produkt na Aliexpress dle libovolného obrázku z internetu, stránky Aliexpress si nově můžete strojově přeložit do češtiny, dále se vám veškeré ceny budou zobrazovat přepočtené na české koruny. A hlavně Vám přijde upozornění, že Vám končí ochranná lhůta, takže už nikdy nezapomenete otevřít včas spor a nepřijdete zbytečně o peníze. Za zkoušku nic nedáte. Vše je ZDARMA. Doplněk již používá 30 000 uživatelů. Přidejte si ho do prohlížeče i vy zde.

A co pozitivní recenze na prodejce Mystery boxu?

Někteří prodejci mají úžasné recenze. Ale doporučujeme si je pročíst pečlivě, protože některé z nich můžou být lživé. Například, že jazyk dané země neodpovídá jazyku, kterým je recenze napsaná. Naštěstí je tato praxe vysledovaná hlavně u prodejců s mystery boxem.

Zkontrolujte si hodnocení prodejce

Díky doplňku do prohlížeče Aliexpress Superstar uvidíte nezávislé hodnocení prodejce. Toto hodnocení Vám napoví, zda je prodejce na Aliexpress nový a jak komunikuje se zákazníkem.

Proč AliExpress tento prodej umožňuje?

Formálně prodejci, kteří organizují kampaň s prodejem Lucky Gift Box, pravidla tržiště nijak nenarušují. Koneckonců balík odešlou, sledovací číslo taký a kupující obdrží svůj balík. To znamená, že AliExpress nemá důvod takové prodeje zakazovat.

Koncept záhadného balíčku není žádnou novinku. Využíval se již dříve k prodeji zboží, které leželo prodejcům již dlouho ve skladech a neprodávalo se. Aliexpress měl dokonce jakési krabičky štěstí, které poctivě fungovaly. Zákazník opravdu dostal věci minimálně v hodnotě, kterou zaplatil nebo ještě vyšší. Bohužel někteří prodejci vytvoří v zákazníkovi klamavé očekávání, že dostanete drahou věc za pár korun.

Můžu reklamovat Mystery box?

Prodejci Mystery boxů fungují podobně jako prodejci fejkového zboží. To znamená, že jejich obchod není aktivní dlouhou dobu. Takže vy si koupíte Mystery box a za pár dní, když kliknete na odkaz objednaného zboží, tak už není aktivní. To neznamená, že Vám nic nedorazí.

Proto je dobré si u těchto riskatních nákupů udělat včas prinstreen popisu produktu. Abyste měli během reklamace důkaz.

Příklad: Slibuje Vám prodejce, že budete mít v balíčku produkt značky Apple? Ale dorazí Vám třeba jen obyčejné sluchátka a čepice. Natočte si rozbalování balíčku a přiložte vše do přílohy k reklamaci. V takovém případě byste měli spor bez problému vyhrát. Důležité je přiložit, co nejvíce důkazů.

Zkušenost z nákupu Mystery boxu

Pan Jaroslav si koupil celkem 3 balíčky Mystery boxu z Aliexpress.

  1. Za balíček zaplatil 450 Kč – v balíčku byly 1 ks sluchátek a blesk na mobil. Hodnota balíčku byla zhruba 150 Kč
  2. Za balíček zaplatil 1500 Kč – v balíčku byla selfie tyč, digitální hra, blesk na mobil. Hodnota balíčku byla zhruba 500 Kč.
  3. Za balíček zaplatil 600 Kč – v balíčku byl háček na ryby s vlascem, oboustranná páska a karabina. Hodnota balíčku byla zhruba 100 Kč.

Vyplatí se Aliexpress Mystery box koupit? S největší pravděpodobností to za to nestojí. Netvrdíme, že všechny Mystery boxy jsou špatné, ale dávejte si pozor pokud Vám někdo nabízí drahou elektroniku za málo peněz.

Budeme rádi pokud se s námi podělíte v komentářích o Vaše zkušenosti s nákupem Mystery boxu.

Přihlaste se k odběru novinek

Přihlášení k odběru novinek

nebo notifikaci na webu (zvoneček v  právem spodním rohu), ať se o nových informacích hned dozvíte.

Pokud se chcete poradit s ostatními nakupujícími na Aliexpress, tak se přidejte do skupinky na Facebooku ALIEXPRESS – česká poradna, zkušenosti, rady a tipy nebo se zapojte do diskuze na webu alirecenze.cz.

Vaše zkušenosti s Mystery boxem z Aliexpress.
43 hlasy / hlasů
Databáze odpovědí Aliexpress

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno