IOSS číslo Aliexpress, adresa prodejce a faktura – celní prohlášení

8
1703

IOSS číslo Aliexpress je pro Vás při vyplňování celního prohlášení důležité. Proto jsme se rozhodli připravit velmi krátký článek pouze s IOSS číslem Aliexpress, adresou prodejce a kde najdete fakturu k objednávce.

IOSS, adresa, faktura

Pokud musíte vyplnit celní prohlášení na zásilku do 150 eur (dorazila z Číny, USA, VB) přes aplikaci eCeP, tak budete potřebovat mimo jiné tyto informace:

IOSS číslo Aliexpress: IM5280002556

Adresa: Alibaba.com Singapore E-Commerce Private Limited, NL826439810B01
8 Shenton Way, #45-01 AXA Tower, Singapore

Faktura: Další informace najdete na faktuře z Aliexpress. Podívejte se na náš návod Kde najdu fakturu na zboží z Aliexpress?

Kdy nemusím řešit celní prohlášení?

Když objednáváte zboží do 150 eur s dopravou Aliexpress Standard Shipping nebo Saver Shipping. Tuto dopravu si můžete jednoduše i vyfiltrovat a máte po starostech. Vše důležité najdete v článcích:

Prodejci taky napište, aby nezapomněl na balíček uvést číslo IOSS. Vyhnete se tak vyplňování celního prohlášení.

Napište nám do komentáře pod článek, jaké informace jste potřebovali pro vyplnění eCeP a zda bylo obtížné je pro Vás získat. Pomůžete, tak ostatním nakupujícím.

Přihlaste se k odběru novinek

Přihlášení k odběru novinek

nebo notifikaci na webu (zvoneček v  právem spodním rohu), ať se o nových informacích hned dozvíte.

Pokud se chcete poradit s ostatními nakupujícími na Aliexpress, tak se přidejte do skupinky na Facebooku ALIEXPRESS – česká poradna, zkušenosti, rady a tipy nebo se zapojte do diskuze na webu alirecenze.cz.

Jak je náročné vyplnění celního prohlášení v eCeP?
32 hlasy / hlasů
Databáze odpovědí Aliexpress

8 KOMENTÁŘE

  1. Přišla mi SMS zpráva od České pošty, že mám doplnit údaje k zásilce, že u ní proběhne celní řízení. Ve zprávě je uvedena i web adresa na: postaonline.cz/celni-rizeni kam chtějí doplnit údaje. Mám doplnit IOSS web České poště nebo jak píšete v článku na web eCep?? Dopravu jsem vybíral Ali standard…

    • To je opravdu zvlastni, ze mate dopravu aliexpress standard shipping a musite resit neco z celnim prohlasenim. Pokud by jste neco museli opravdu platit, otevrete spor a pozadejte prodejce o nahradu skody za celni rizeni a vymereni dvojiho DPH.

    • No a máte opravdu dopravu Ali standart ? Mě se ted´stalo něco podobné, zaplatil jsem dopravu Ali standart, ale prodejce sebral peníze a odeslal zásilku, jako doprava prodejce, tak s hrůzou čekám co bude nyní za patálie.

  2. Pošta po mě chce doplatit daň za balíček RG003466383CN. Na aliexpressu žádnej takovej balíček nenajdu, jak zjistím o který balíček se jedná? Čísla na aliexpressu jsou např.LP00511961263731 , CZ000013484632.
    Předem děkuji za radu

    • Predpokladame, ze mate vice balicku, ale nevite, kteremu balicku patri vase sledovaci cislo. Chapeme spravne? Ceska posta ma urcite k dispozici toto cislo, tak si je vyzadejte od nich. Sledovaci cislo zacinajici na RG nezname. Neni to spis RR?

  3. Zdravím,
    taky mi přišla sms s číslem zásilky, že u ní mám doplnit údaje pro celní řízení, ale taky nevím ke které objednávce se to vztahuje. Mám objedávek z Ali víc a nevím, ke které to přiřadit. Jak to zjistím? Na poště mi neporadili …

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno