Xiaomi Mi robotický vysavač Roborock Sweep One s50 – Mopovací jednička

0
2871

Již dříve jsme Vám představili robotický vysavač čínské značky Xiaomi. Jednalo se o model Xiaomi Mi Smart Robot. Podrobnou recenzi tohoto vysavače si můžete přečíst v článku. Po výborných zkušenostech s touto značkou jsme se rozhodli vyzkoušet Xiaomi robotický vysavač Roborock Sweep One S50. Je to vlastně druhá generace této řady vysavačů. Můžete se těšit na další vylepšení a nové funkce vysavače. Vysavač byl testován v domácnosti, kde žije rodina s malými dětmi a dlouhosrstým velkým plemenem psa.

Odkaz na Xiaomi Mi robotický vysavač Roborock Sweep One s50 z GearBest

 

 

1. Co najdete v balení?

  • vysavač
  • nabíjecí stanici s podložkou
  • náhradní filtr
  • nádobku na vodu
  • dva nástavce na vytírání
  • návod
  • malý kartáček na očištění nádoby od prachu

2. Nejzajímavější novinka – vytírání a detekce koberců

Tento vysavač Vám nejen skvěle vysaje byt, ale také Vám ho povytírá. To ocení například rodiny s malými dětmi a zvířaty. Pokud nechcete, aby Vaše plazící miminko bylo jako koule chlupů, tak je tento vysavač přesně pro Vás. Máte v bytě hrací podložku nebo koberec? Nevadí. Díky okolním senzorům si vysavač poradí i s překážkou o výšce 2 cm.

Xiaomi Roborock vacuum cleaner S50 Gearbest China

 

a) Funkce mopování – jednoduše naplňte nádobku čistou vodou. Doporučujeme předem namočit nástavec (hadřík z mikrovlákna) na vytírání. Dělat to nemusíte, voda se do hadříku dostane z nádobky na vodu. Nástavec můžete po skončení vytírání jednoduše osprchovat proudem vody nebo ho vyprat v pračce. Nepřetržitý provoz vytírání je 45-60 minut. Záleží to na množství nečistot v místnosti. Pokud jsou na podlaze zaschlé skvny, tak ty vysavač po jednom mopování úplně neodstraní. Některé skvrny budete muset odstranit ručně, ale na udržování čistoty v bytě je mopovací režim skvělý.

b) Detekce překážek, koberců – Roborock má 12 senzorů, díky kterým je schopný orientace v prostoru. Zároveň Vám tento vysavač nespadne ze schodů, protože má senzor i ze spodní strany. Velká gumová kolečka mu umožňují uklidit i překážky do výšky 2 cm.

 

3. Baterie a plocha úklidu

Vysavač má vysokokapactní baterii s 5200mAh baterii. Na jedno nabití by měl zvládnout vysávat 2,5 h. Výrobce uvádí, že je vhodný pro podlahu o ploše do 250m2. Pokud máte doma například pejska a jdete s ním ven, tak můžete vzdáleně pustit vysavač ještě jednou během procházky.

 

★ TIP

Pokud víte, že budete vysavač zapínat například před příchodem z práce, tak byt předem připravte. Odstraňte z podlahy ponožky, sáčky, kabely, do kterých by se mohl zamotat.

4.  Motor a výkon

Vysavač obsahuje motor značky NIDEC se sacím výkonem 2000 Pa. Vysavač Vám vysaje opravdu téměř vše, přes drobky v kuchyni, chlupy od zvířat, nečistoty z bot a další. Silný motor je výborný i na koberce s delším vlasem.

 

5. Inteligentní čištění – senzory

Laserový senzor vzdálenosti (LDS) umožňuje naskenovat plochu vašeho domu 360 stupňů, 1800krát za sekundu. Skenování probíhá v reálném čase a vysavač díky algoritmu lokalizace a mapování vypočítá nejefektivnější způsob čištění. Nádobka na nečistoty se velmi dobře vyndává a čistí. Její objem je 0,42l a vysavač Vás sám upozorní, kdy je potřeba nádobu vyprázdnit. Pomocí mobilní aplikace si také můžete určit plochy, které má vysavač uklidit. Na tyto funkce se podíváme za chvíli.

 

Xiaomi Roborock vacuum cleaner S50 Gearbest China planning

 

6. Aplikace a vzdálené ovládání

Aplikaci k vysavači využíváme velmi často, ale k jeho fungování není potřeba. Jen při prvním zapnutí je potřeba propojit vysavač s wi-fi sítí. Poté ho už můžete ovládat pouze třemi tlačítky na horní části vysavače. Osobně využíváme obě možnosti ovládání, jak manuální zapínání, tak aplikaci. Teď Vám blíže představíme ovládání přes aplikaci.  Název aplikace je Xiaomi Mi Home, stáhnete si ji ve svém obchodu. Jak vysavač, tak aplikace s Vámi budou komunikovat v angličtině, což je pokrok. Byly i doby, kdy to šlo pouze v čínštině. A to byl teprve oříšek.

Xiaomi Roborock vacuum cleaner S50 Gearbest China app

 

Využití aplikace

  • vyberete si místnost, ve které má vysavač uklízet
  • zapnete ji např. před příchodem z práce nebo z dovolené
  • můžete pozorovat, kde přesně se vysavač pohybuje
  • v případě, že se vysavač zasekne, tak ho můžete zkusit znovu pustit
  • můžete si nastavit pravidelný úklid v den a čas, kdy potřebujete

7. Design

Vysavač má velmi elegantní a nadčasový design, takže si myslím, že se bude hodit do všech moderních domácností. A pokud ho pořídíte třeba babičce, tak si určitě najde v domácnosti také své místo. V nabídce je v bílé barvě nebo zlatorůžové. Pokud byste chtěli černou variantu, tak si musíte koupit Roborock S55. Jedná se o totožný vysavač pouze v jiné barvě. Poslední číslo udává barevnou kombinaci produktu. Na fotografii níže vidíte na začátku zmiňovaný Xiaomi Mi Robot starší generace a nový Xiaomi Mi Roborock. Všimněte si, že starší verze má pouze dvě tlačítka. Chybí tam tlačítko na zónové čištění

Xiaomi Roborock vacuum cleaner S50 Gearbest China review 1a

 

Doporučujeme

Tento vysavač určitě doporučujeme pořídit do každé domácnosti. Xiaomi vysavač si koupilo i několik našich přátel a také si ho velmi chválí. Ušetří Vám opravdu spoustu času a vracet se z procházky nebo práce do uklizeného bytu je opravdu příjemné. Překážkou by nemělo být ani to, že vysavač mluví anglicky. Pořídili jsme ho i prarodičům a zvládají ovládání úplně v pohodě. Nabízí spoustu funkcí, které najdete až u dražších modelů, takže i poměr cena výkon je zde velmi dobrý. Nezapomeňte při koupit použít kupón na GearBest.

★ Využijte GearBest kupóny a cenovou historii

Věděli jste, že existují stránky www.gearbest-coupons.com a doplněk do prohlížeče GearBest Superstar? Přidejte si doplněk GearBest Superstar do prohlížeče. Uvidíte cenovou historii produktů a navíc slevové kupóny. Kupóny mají různou hodnotu, ale můžete získat slevu až 40 %.

 

Přímý odkaz na kupón vysavače Xiaomi Mi Roborock.

Cena a kde koupit nejlevněji

My jsme objednávali  Xiaomi Mi Roborock Sweep One s50 z e-shopu GearBest. Máme s tímto e-shopem velmi dobré zkušenosti, takže tam rádi nakupujeme hlavně elektroniku. Doba dodání telefonu byla 11 dní z evropského skladu. Měli jsme sledovací číslo, takže jsme mohli sledovat, kde se vysavač během dopravy nachází.

Xiaomi Mi vysavac roborock roboticky vysavac recenze

 

GearBest cena je v době psaní článku 348,99 USD s použitím GearBest kupónu, to je v přepočtu 7 852  Kč.

Alza.cz nebo Mall.cz nabízí tento vysavač za 12 490 Kč.

Ušetříte 4 638 Kč pokud si vysavač objednáte z GearBest.

Když není uvedeno u produktu jinak, tak u GearBest platí roční záruka na opravy produktů. Pokud s obchodem GearBest začínáte, tak si přečtěte článek Co je to GearBest a jak tam nakupovat.

 

POZOR: Jak neplatit CLO a DPH na GearBest

GearBest nabízí poštovné, u kterého máte záruku, že nebudete platit žádné poplatky, jako CLO a DPH navíc. Když budete zadávat adresu a vybírat druh poštovného, tak určitě vyberte Priority line a EU EXPRESS

eu express gearbest

 

V případě dalších otázek ohledně nakupování na GearBest nebo přímo k článku, tak napište Váš dotaz dolů pod článek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Databáze odpovědí Aliexpress

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno